Nowatorska technika służąca do nieinwazyjnej redukcji tkanki tłuszczowej przez działanie niskiej temperatury.
Zabiegi wykonywane są w obrębie brzucha, ud, grzbietu, oraz ramion. Podwójna kontrola temperatury zapewnia bezpieczeństwo naczyń krwionośnych, nerwów, melanocytów itp. Skutkiem zabiegu jest utrata 25-45% grubości warstwy tłuszczu. Efekt jest widoczny po upływie 2 tygodni, ale na pełny rezultat należy czekać 6 tygodni. Po tym okresie zabieg może być powtórzony jeśli dalsza kuracja jest potrzebna.




Kto może korzystać z zabiegu?
Zabieg przeznaczony jest dla osób posiadających nadmiar miejscowo skoncentrowanej taknki tłuszoczewj, np.: na burzuchu, w okolicach bioder, w dolnej części pleców czy na ramionach. Zabieg nie jest przeznaczony dla osób cechujących się ogólną otyłością.



Przebieg zabiegu
(1) Tkanka tłuszczowa przed zabiegiem. (2) Zabieg polega na działaniu na tkankętłuszczową odpowiednio niska temperaturą, co po pewnym czasie wyzwala (3) stan zapalny oraz (4) wyzwala rozwój limfocytów, histiocytów oraz innych komórek, które redukują ilosć tkanki tłuszczowej (5).